вторник, 7 октомври 2014 г.

Поддръжка на зъбни протези



Профилактиката и здравната грижа за зъбите на по-възрастните хора не винаги е техен приоритет. Причините за това са много – от чисто финасови, до социални. Често се оказва, че проблемите произтичат и от липсата на достатъчна информация по въпроси свързани с орална хигиена, профилактика и лечение на стоматологични заболявания, начин на ползване и поддръжка на зъбни протези и пр.

Съвсем естествено е хората в напреднала възраст да срещат трудности при носене на протези, независимо дали те са класически или силиконови протези.

За да бъде денят ви прекрасен и за да се усмихвате по-често е добре да потърсите максимално изчерпателна информация за вашите протези и да зададете всичките си въпроси  по темата на вашия стоматолог.

Изборът на правилните протези е изключително важен. Именно от него зависи до колко удобни и функционални ще са те за вас.

От изключителна важност е въпросът дали от млада възраст сте получили информация за профилактиката и лечението на някой заболявания на венците и зъбите. Това е важно, защото при вече напреднало заболяване, лечението се превръща в доста бавен, скъп и по-малко ефективен процес.

За съжаление около 95%от хората над 50годишна възраст са засегнати пародонтит. Някои от причините за тази тъжна статистика са неправилното и нередовно почистване на зъбите. Добрите дентални специалисти подготвят индивидуални схеми за орална хигиена на своите пациенти.   При следваните им, пациента осигурява достатъчно ефективно почистване на своите зъби и на устната кухина. Това намалява риска от натрупване на плака, зъбен камък и отстранява бактериите, причиняващи кариес.

Ако все пак се е стигнало до протезиране е добре да получите добри насоки и съвети за поддържане на протезите и хигената, която е от изключителна важност.

Истината е, че за да носите качествени и удобни протези е необходимо да дадете повече пари. Инвестицията си заслужава, защото от това какво е самочувствието и начина ви на живот зависи как ще се чувствате ежедневно. С естетически издържани и функционални силиконови протези, вие можете спокойно да се усмихвате, да се храните и общувате с вашите близки без притеснения.



Няма коментари:

Публикуване на коментар